Terug naar de webshop Terug naar Jeugd

Piekeren (10-14 jaar)

Trefwoord: gedachten, jeugd, piekeren

Piekeren kan heel vervelend zijn en zeker als het een groot deel van je tijd in beslag neemt. Door piekeren kan je je minder goed concentreren, je onrustig voelen, problemen met slapen ontwikkelen, je somber voelen of lichamelijke klachten ontwikkelen. Piekeren kost erg veel energie en vaak levert het niets relevants op. Je kan in een vicieuze cirkel belanden waardoor het lastig is om te stoppen met piekeren. Toch kan je het wel afleren, door enerzijds je gedachten onder de loep te nemen, ze te controleren en ze te testen in de praktijk en anderzijds om te leren ontspannen. Voor meer informatie klik hier.

Module

Met behulp van deze module kan je leren hoe je minder kan piekeren. Het hoofddoel is om door verschillende oefeningen toe te passen het piekeren te verminderen. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, informatie en ervaringen van andere kinderen en jongeren die minder willen piekeren. Deze module zorgt ervoor dat je vaardigheden leert om met piekeren om te gaan en het daardoor te verminderen.

Indeling

1. Minder piekeren.

Zelfstandig

Elke module kan zonder begeleiding gevolgd worden, omdat er ingebouwde feedback op de opdrachten in de module verwerkt zit. Op deze manier kun je zelf controleren of je op de goede weg zit. 

Voorbeeld opdrachten

1. Waar piekeren jij over?
– Verdriet
– Ruzie
– Familie
– Iets anders
2. Wil je oefenen met het piekerkwartier?

Voor- en nadelen

Voordelen van online therapie: je kunt het geheel in je eigen tempo doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig.
Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor je aan. Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggegevens. Na ontvangst van deze e-mail kun je direct aan de slag!

Algemene voorwaarden

Op deze module zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie dan kan je contact opnemen via bram@praktijkquerido.nl of via +31 (0)35 64 222 84.

Deze module is voor kinderen en jongeren die minder willen piekeren.

 99,00

Piekeren (10-14 jaar)

Deze module is voor kinderen en jongeren die minder willen piekeren.

 99,00

 99,00
In winkelwagentje

Uitverkocht