Terug naar de webshop Terug naar Jeugd

Paniek (10-14 jaar)

Trefwoord: gedachten, jeugd, paniek

Het ervaren van  paniekklachten kan zeer vervelend en beperkend zijn. Onder deze klachten kun je onder andere verstaan: spontaan zeer bang worden, bang worden in situaties waar je niet weg kunt, bang worden op plekken waar veel mensen zijn etc. Daarnaast kan men bang worden voor de paniekaanval zelf. Dit zorgt ervoor dat je veel zorgen maakt over paniekaanvallen of situaties die deze kunnen trigeren. Tijdens zo’n aanval kan je het idee krijgen dat je gek wordt, je geen lucht meer krijgt en zelfs dat je dood gaat, maar uiteindelijk gebeurt dit niet. Voor meer informatie klik hier.

Module

Met behulp van deze module kan je leren omgaan met angst- en paniekklachten. Het hoofddoel is om te ontdekken hoe paniekklachten zijn voor jou en wat jij eraan kan doen om dit te verminderen. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, informatie, filmpjes, ervaringen van andere jongeren die te maken hebben met angst- en paniekklachten. Na deze module weet je beter hoe je kunt omgaan met paniekklachten en hoe je deze kunt verminderen.

Indeling

1. Welkom.
2. Wat is er aan de hand?
3. Stel jezelf een doel!
4. Hoe zit dat bij jou?
5. Houd je hoofd koel!
6. Maak een oefenplan.
7. Bereid je voor!
8. Aan de slag!
9. Denkfouten.
10. Positief en krachtig denken.
11. Kijk naar de toekomst.

Zelfstandig

Elke module kan zonder begeleiding gevolgd worden, omdat er ingebouwde feedback op de opdrachten in de module verwerkt zit. Op deze manier kun je zelf controleren of je op de goede weg zit. 

Voorbeeld opdrachten

1. Welke negatieve gedachten heb jij op het moment van een paniekaanval?
– Ik ga dood.
– Ik ga flauwvallen.
– Niemand kan me helpen.
– Anders.
2. Werk een recent angstmoment uit.

Voor- en nadelen

Voordelen van online therapie: je kunt het geheel in je eigen tempo doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig.
Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor je aan. Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggegevens. Na ontvangst van deze e-mail kun je direct aan de slag!

Algemene voorwaarden

Op deze module zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie dan kan je contact via bram@praktijkquerido.nl of via +31 (0)35 64 222 84.

Deze module is voor jongeren met angst en paniek en deze klachten willen verminderen.

 99,00

Paniek (10-14 jaar)

Deze module is voor jongeren met angst en paniek en deze klachten willen verminderen.

 99,00

 99,00
In winkelwagentje

Uitverkocht