Terug naar de webshop Terug naar Jeugd

Depressieve Klachten (8-10 jaar)

Trefwoord: depressieve klachten, jeugd, somber

Niet elke somberheid is een depressie. Bij een depressie is er sprake voor langere tijd sprake is van abnormale of onverklaarbare somberheid, lusteloosheid en verlies van interesse. De oorzaak kan liggen in negatieve ervaringen, minder zonlicht, schommelingen in de hormoonspiegel of een nare jeugd. Een depressie kan ook spontaan ontstaan en dat maakt het lastige problematiek. Andere mensen herkennen vaak de depressie niet waardoor er geen of minder begrip is wat de situatie nog vervelender kan maken. De gevolgen van depressie zijn net zo variabel als de oorzaken. Er kunnen lichamelijke, cognitieve, emotionele en gedragsmatige problemen ontstaan. Voor meer informatie klik hier.

Module

Met behulp van deze module kan je ontdekken wat er voor zorgt dat jij je vrolijk voelt. Het hoofddoel is om inzicht te krijgen in wat jou gelukkig en ongelukkig maakt en hoe je ervoor kan zorgen dat je vaker vrolijk voelt. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, informatie, filmpjes en ervaringen van andere kinderen die ook vaker vrolijk willen zijn. Deze module zorgt voor inzicht over jezelf en handvatten om je vrolijker te laten voelen.

Indeling

1. Welkom.
2. Wat is er aan de hand?
3. Wat maakt je vrolijk?
4. Wat ga je aanpakken?
5. Laat zien wat je voelt!
6. Leer anders denken.
7. Jij en anderen.
8. Ontspan!
9. Los het op!
10. Kijk naar de toekomst.

Zelfstandig

Elke module zonder begeleiding gevolgd worden, omdat er ingebouwde feedback op de opdrachten in de module verwerkt zit. Op deze manier kun je zelf controleren of je op de goede weg zit. 

Voorbeeld opdrachten

1. Plan tenminste twee leuke activiteiten deze week.
2. Kan jij een somber moment omschrijven dat jij hebt meegemaakt?

Voor- en nadelen

Voordelen van online therapie: je kunt het geheel in je eigen tempo doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig.
Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor je aan. Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggegevens. Na ontvangst van deze e-mail kun je direct aan de slag!

Algemene voorwaarden

Op deze module zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie dan kan je contact opnemen via bram@praktijkquerido.nl of via +31 (0)35 64 222 84.

Deze module is voor kinderen tussen de 8 en 10 jaar die depressieve klachten ervaren en zich vrolijker willen voelen.

 99,00

Depressieve Klachten (8-10 jaar)

Deze module is voor kinderen tussen de 8 en 10 jaar die depressieve klachten ervaren en zich vrolijker willen voelen.

 99,00

 99,00
In winkelwagentje

Uitverkocht