Terug naar de webshop Terug naar Jeugd

Depressieve Klachten (11-14 jaar)

Trefwoord: depressieve klachten, jeugd, somber

Niet elke somberheid is een depressie. Bij een depressie is er sprake voor langere tijd sprake is van abnormale of onverklaarbare somberheid, lusteloosheid en verlies van interesse. De oorzaak kan liggen in negatieve ervaringen, minder zonlicht, schommelingen in de hormoonspiegel of een nare jeugd. Een depressie kan ook spontaan ontstaan en dat maakt het lastige problematiek. Andere mensen herkennen vaak de depressie niet waardoor er geen of minder begrip is wat de situatie nog vervelender kan maken. De gevolgen van depressie zijn net zo variabel als de oorzaken. Er kunnen lichamelijke, cognitieve, emotionele en gedragsmatige problemen ontstaan. Voor meer informatie klik hier.

Module

Met behulp van deze module kan je ontdekken wat er voor zorgt dat jij je goed voelt. Het hoofddoel is om inzicht te krijgen in wat jou gelukkig en ongelukkig maakt en hoe je ervoor kan zorgen dat je vaker goed voelt. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, informatie, filmpjes en ervaringen van andere jongeren die beter in hun vel willen zitten. Deze module zorgt voor inzicht over jezelf en handvatten om je beter te laten voelen.

Indeling

1. Welkom.
2. Wat is er aan de hand?
3. Waardoor zit je beter in je vel?
4. Wat wil je bereiken?
5. Laat zien wat je voelt.
6. Voel je goed over jezelf.
7. Daag je gedachten uit!
8. Jij en anderen.
9. Ontspan!
10. Hoe los je problemen op?
11. Kijk naar de toekomst.

Zelfstandig

Elke module kan zonder begeleiding gevolgd worden, omdat er ingebouwde feedback op de opdrachten in de module verwerkt zit. Op deze manier kun je zelf controleren of je op de goede weg zit. 

Voorbeeld opdrachten

1. Wat zijn jouw doelen?
– Ik wil kunnen zeggen wat ik denk.
– Ik wil meer lol hebben.
– Ik wil me beter kunnen concentreren.
– Anders.
2. Wat doe jij meestal als je boos bent?
– Dan zeg je helemaal niets meer.
– Dan ga je huilen.
– Dan ga je met de deuren smijten.
– Anders.

Voor- en nadelen

Voordelen van online therapie: je kunt het geheel in je eigen tempo doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig.
Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor je aan. Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggegevens. Na ontvangst van deze e-mail kun je direct aan de slag!

Algemene voorwaarden

Op deze module zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie dan kan je contact opnemen via bram@praktijkquerido.nl of via +31 (0)35 64 222 84.

Deze module is voor jongeren tussen de 11 en 14 jaar die zich beter in hun vel willen voelen en depressieve klachten ervaren.

 99,00

Depressieve Klachten (11-14 jaar)

Deze module is voor jongeren tussen de 11 en 14 jaar die zich beter in hun vel willen voelen en depressieve klachten ervaren.

 99,00

 99,00
In winkelwagentje

Uitverkocht