Terug naar de webshop Terug naar Sociale Vaardigheden

Assertiviteit (10-14 jaar)

Trefwoord: assertiviteit, jeugd, sociale vaardigheden

Sommige mensen vinden het lastig om voor zichzelf op te komen. Ze doen netjes wat andere mensen ze vragen en ze vragen zelf weinig of niets aan andere mensen, want daar willen ze die mensen niet mee belasten. Deze subassertieve mensen doen dit wel, maar willen eigenlijk zelf heel iets anders. Door respectvol te communiceren, kritiek te geven, wensen te formuleren, eigen mening te geven, emoties te uiten, complimenten durven te geven en ontvangen en verzoeken te kunnen weigeren kun je assertiever worden. Voor meer informatie klik hier.

Module

Met behulp van deze module kan je leren hoe je beter voor jezelf kunt opkomen. Het hoofddoel is om te leren wat assertiviteit is en hoe jij dit kan inzetten. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, informatie en ervaringen van andere kinderen en jongeren die beter voor zichzelf willen opkomen. Deze module zorgt ervoor dat je leert wat assertiviteit is en hoe jij dit precies in het dagelijks leven kan toepassen, zodat je duidelijk kan maken als jij iets niet wil doen.

Indeling

1. Opkomen voor jezelf.

Zelfstandig

Elke module kan zonder begeleiding gevolgd worden, omdat er ingebouwde feedback op de opdrachten in de module verwerkt zit. Op deze manier kun je zelf controleren of je op de goede weg zit. 

Voorbeeld opdrachten

1. Hoe zou jij een verzoek duidelijk kunnen afwijzen?
2. Wat doe je als iemand je iets blijft vragen terwijl je al nee hebt gezegd?

Voor- en nadelen

Voordelen van online therapie: je kunt het geheel in je eigen tempo doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig.
Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor je aan. Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggegevens. Na ontvangst van deze e-mail kun je direct aan de slag!

Algemene voorwaarden

Op deze module zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie dan kan je contact opnemen via bram@praktijkquerido.nl of via +31 (0)35 64 222 84.

Deze module is voor kinderen en jongeren willen werken aan hun assertiviteit en die beter voor zichzelf willen opkomen.

 99,00

Assertiviteit (10-14 jaar)

Deze module is voor kinderen en jongeren willen werken aan hun assertiviteit en die beter voor zichzelf willen opkomen.

 99,00

 99,00
In winkelwagentje

Uitverkocht