Terug naar de webshop Terug naar Gezonde Leefstijl

Running Therapie

Trefwoord: hardlopen, running, stemming

Running Therapie is een vrij nieuwe therapie, dat in combinatie met online therapie maakt het een van de nieuwste vormen van behandeling. Door rustig hard te lopen wordt stress verminderd en komen er gemiddeld na zo’n 30 minuten endorfines vrij. Dit zorgt ervoor dat je je prettig in je vel voelt. Bij stemmingsklachten, zoals somberheid, kan dit een alternatieve oplossing bieden. Naast dat het helpt om de stemming te verbeteren helpt het ook direct mee aan een gezonde leefstijl. Voor meer informatie klik hier.

Module

Met behulp van deze module kan je leren hoe je, je door hardlopen beter in je vel kan komen te zitten. Het hoofddoel is om een goede hardlooptechniek aan te leren en uit te vinden wat dit voor een invloed heeft op jouw stemming. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, informatie, filmpjes en ervaringen van mensen die ook willen leren hardlopen. Na het volgen van deze module heb je geleerd hoe je goed kunt hardlopen, hoe je met blessures om kunt gaan, hoe je voeding aansluit bij je energiebehoefte en hoe jouw stemming beïnvloed kan worden door hardlopen.

Indeling

1. Welkom.
2. Doelen stellen.
3. Stemming.
4. Looptechniek.
5. Blessures.
6. Blessurepreventie.
7. Voeding.
8. Medicatie.
9. Positieve effecten.
10. Wat heb ik bereikt?
11. Motivatie voor de toekomst.

Zelfstandig

Elke module kan zonder begeleiding gevolgd worden, omdat er ingebouwde feedback op de opdrachten in de module verwerkt zit. Op deze manier kun je zelf controleren of je op de goede weg zit. 

Voorbeeld opdrachten

1. Bedenk voor jezelf drie korte termijn doelen.
2. Oefen de genoemde looptechnieken, zoals trippling, hak bil en kruispassen.

Voor- en nadelen

Voordelen van online therapie: je kunt het geheel in je eigen tempo doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig.
Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor je aan. Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggegevens. Na ontvangst van deze e-mail kun je direct aan de slag!

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie dan kan je contact opnemen via bram@praktijkquerido.nl of via +31 (0)35 64 222 84.

Deze module is voor mensen die willen leren hardlopen met als doel hun stemming te verbeteren. Je hoeft niet per se depressieve klachten te hebben om deze module te volgen, maar ook in dat geval is deze module geschikt.

 99,00

Running Therapie

Deze module is voor mensen die willen leren hardlopen met als doel hun stemming te verbeteren. Je hoeft niet per se depressieve klachten te hebben om deze module te volgen, maar ook in dat geval is deze module geschikt.

 99,00

 99,00
In winkelwagentje

Uitverkocht