Terug naar de webshop Terug naar Gezonde Leefstijl

Ontspannen

Trefwoord: oefeningen, ontspannen, spanning

Ontspannen is een belangrijke activiteit. Dat wordt nog wel eens vergeten met alle eisen die we aan onszelf stellen. Als je niet voldoende of goed ontspant kan dat leiden tot zowel lichamelijke als geestelijke klachten, zoals een verhoogde bloeddruk, een constante onrust of zelfs een burnout. Ontspannen doe je door activiteiten uit te voeren die je leuk vindt en waarvan je merkt dat je lichaam er rustiger van wordt. Dit kan van alles zijn: van actief wandelen tot rustig tv kijken. Ontspanningsoefeningen kunnen je ook helpen in het bereiken van ontspanning. Hierdoor wordt je lichaam als het ware gereset en kan je er letterlijk weer even tegenaan. Voor meer informatie klik hier.

Module

Met behulp van deze module kan je meer inzicht krijgen in spanning en ontspanning. Het hoofddoel is te leren hoe jij je het beste kunt ontspannen met onder andere spierontspanningsoefeningen, de bodyscan en autogene training. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, informatie, filmpjes, geluidsfragmenten en ervaringen van andere mensen die meer willen leren ontspannen. Na het volgen van deze module heb je oefeningen aangeleerd waarmee je, jezelf in het dagelijks leven makkelijker en beter kan ontspannen.

Indeling

1. Leren ontspannen I.
2. Leren ontspannen II.

Zelfstandig

Elke module kan zonder begeleiding gevolgd worden, omdat er ingebouwde feedback op de opdrachten in de module verwerkt zit. Op deze manier kun je zelf controleren of je op de goede weg zit. 

Voorbeeld opdrachten

1. Ervaar je spanning in het dagelijks leven? Zo ja, kan je dat omschrijven?
2. Ga zitten en doe je ogen dicht. Ga nu met je gedachten naar je tenen, vervolgens naar je knieën, heupen, buik, borst, nek, hoofd. Controleer nu bij jezelf in welk lichaamsdeel je spanning kan vinden en voelen. Probeer bij elke uitademing je iets meer te ontspannen.

Voor- en nadelen

Voordelen van online therapie: je kunt het geheel in je eigen tempo doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig.
Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor je aan. Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggegevens. Na ontvangst van deze e-mail kun je direct aan de slag!

Algemene voorwaarden

Op deze module zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie dan kan je contact opnemen via bram@praktijkquerido.nl of via +31 (0)35 64 222 84.

Deze module is geschikt voor mensen die inzicht willen krijgen in spanning en ontspanning en willen leren hoe zij beter kunnen ontspannen.

 

 99,00

Ontspannen

Deze module is geschikt voor mensen die inzicht willen krijgen in spanning en ontspanning en willen leren hoe zij beter kunnen ontspannen.

 

 99,00

 99,00
In winkelwagentje

Uitverkocht