Terug naar de webshop Terug naar Gezonde Leefstijl

Online Module: Jezelf Activeren

Trefwoord: activeren, structuur, tips

Jezelf activeren

Soms kan het lastig zijn om jezelf te activeren. Toch is een actieve levensstijl belangrijk voor een gezond leven.

Module

Met behulp van deze module kan je leren hoe je meer actief kunt leven. Het hoofddoel is om tips toe te passen om structuur in je leven te krijgen en een balans te vinden tussen activiteiten die moeten en plezierige activiteiten. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, informatie, filmpjes en ervaringen van andere mensen die graag actiever willen leven. Na het volgen van deze module heb je tips gekregen om meer structuur voor jezelf te creëren en inzicht te krijgen in de voor jou belangrijke en plezierige activiteiten.

Indeling

1. Onderneem plezierige en nuttige activiteiten!
2. Welke activiteiten passen bij mij?
3. Geef jezelf structuur.
4. Kijk naar de toekomst.

Begeleiding

Een module kan met of zonder begeleiding gevolgd worden.
In principe kan elke module zonder begeleiding gevolgd worden, omdat er ingebouwde feedback op de opdrachten in de module verwerkt zit. Op deze manier kun je zelf controleren of je op de goede weg zit. Dit is de goedkoopste variant.
Een module begeleid volgen heeft altijd het voordeel dat er meer uit de module gehaald kan worden, omdat de behandelaar na elke sessie feedback op je opdrachten geeft. Dit zorgt ervoor dat je zeker weet dat je de opdrachten goed hebt uitgevoerd. Daarnaast is er de mogelijkheid om via de ingebouwde berichtenfunctie contact te hebben met de begeleider voor vragen, verduidelijking of als je onverhoopt vast bent gelopen. In verband met de arbeidsuren is dit een duurdere variant.
Je kunt kiezen wat het beste bij je past.

Voorbeeld opdrachten

1. Welke activiteit vond je een poosje terug leuk om te ondernemen? En kan je dit nu weer oppakken?

2. Wat zou je kunnen tegenhouden om deze activiteit weer te gaan ondernemen?

Voor- en nadelen

Voordelen van online therapie: je kunt het geheel in je eigen tempo doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig.
Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor je aan. Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggegevens. Na ontvangst van deze e-mail kun je direct aan de slag!

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie dan kan je contact opnemen met Melanie Hofstra via melanie@praktijkquerido.nl of via +31 (0)35 64 222 84.

€ 81,82€ 189,26

Online Module: Jezelf Activeren

€ 81,82€ 189,26

Deze module is voor mensen zichzelf willen activeren en een actievere leefstijl willen ontwikkelen.

€ 229,00
€ 99,00