Terug naar de webshop Terug naar Eetproblematiek

Boulimia

Trefwoord: boulimia, voeding, zelfbeeld

Boulimia Nervosa is een eetstoornis waarbij je continu bezig bent met je lichaam en je gewicht. Er kunnen hevige eetbuien plaats vinden, waarna er een schuldgevoel en angst optreedt en men probeert het ingenomen voedsel kwijt te raken door (gezond) te sporten, maar mogelijk ook door (ongezond) vasten, braken of laxeermiddelen. Naast dat dit lichamelijk ongezond is zorgt Boulimia ook voor een onbegrepen en eenzaam gevoel omdat de obsessie voor voedsel vaak niet met anderen gedeeld wordt. Op den duur wordt het een vicieuze cirkel van eten, gewichtstoename en (weer) afvallen waar je niet meer uit kunt komen. Voor meer informatie klik hier.

Module

Met behulp van deze zeer uitgebreide module kun je boulimia of boulimia klachten te boven komen. Het hoofddoel is om inzicht te geven in de problematiek, alternatieven te vinden voor het boulimia gedrag en het zelfbeeld te verbeteren. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, informatie, filmpjes, geluidsfragmenten, stappenplannen en ervaringen van andere mensen die hun boulimia problematiek willen aanpakken. Deze module geeft inzicht en vaardigheden om boulimia te boven te komen.

Indeling

1. Welkom bij je online behandeling.
2. Hoe ziet een leven met boulimia eruit?
3. Hoe werkt het?
4. De balans opmaken.
5. Brieven aan boulimia.
6. Ben je klaar voor verandering?
7. Algemene terugblik.
8. Wat is gezond?
9. Compenseren.
10. Een regelmatig eetpatroon.
11. Aandacht voor je emoties.
12. Algemene terugblik.
13. Kijk anders naar je lichaam.
14. Aandacht voor je lichaam.
15. Onderzoek je gedachten.
16. Oefenen met je gedachten uitdagen.
17. Algemene terugblik.
18. Vriendelijk zijn voor jezelf.
19. Onderneem plezierige en nuttige activiteiten.
20. Kijk naar de toekomst!
21. Algemene terugblik.

Zelfstandig

Elke module kan zonder begeleiding gevolgd worden, omdat er ingebouwde feedback op de opdrachten in de module verwerkt zit. Op deze manier kun je zelf controleren of je op de goede weg zit. 

Voorbeeld opdrachten

1. Wat zou je nu al kunnen veranderen om gevarieerder en gezonder te gaan eten?
2. Wat valt je op aan jouw eetpatroon?

Voor- en nadelen

Voordelen van online therapie: je kunt het geheel in je eigen tempo doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig.
Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor je aan. Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggegevens. Na ontvangst van deze e-mail kun je direct aan de slag!

Algemene voorwaarden

Op deze module zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie dan kan je contact opnemen via bram@praktijkquerido.nl of via +31 (0)35 64 222 84.

Deze module is voor mensen met boulimia klachten of boulimia. In het geval van lichte problematiek kan men voldoende hebben aan deze online module, maar voor zwaardere boulimia klachten kan deze module dienen als eerste stap, maar mogelijk is er verdere behandeling nodig om van de boulimia af te komen.

 99,00

Boulimia

Deze module is voor mensen met boulimia klachten of boulimia. In het geval van lichte problematiek kan men voldoende hebben aan deze online module, maar voor zwaardere boulimia klachten kan deze module dienen als eerste stap, maar mogelijk is er verdere behandeling nodig om van de boulimia af te komen.

 99,00

 99,00
In winkelwagentje

Uitverkocht