Terug naar de webshop Terug naar Cognitieve Oefeningen

Gedragsexperiment

Trefwoord: gedachten, gedragsexperiment, toetsen

Een gedragsexperiment is een hulpmiddel om gedachten te testen in de praktijk. Bij nare, angstige gedachten kan het lastig zijn om je voor te stellen dat een situatie in de praktijk misschien anders zal verlopen, dan je van te voren denkt. Door, gecontroleerd, te oefenen met het toetsen van gedachten in de praktijk kan je te weten komen of je je voor niets zorgen maakt of dat er daadwerkelijk iets aan de hand is. Bij reëel gevaar is het gezond om spanning te voelen, want dat zorgt ervoor dat je alert bent en direct kan reageren. Dit in tegenstelling tot zorgen en angst die niet uitkomen. Hoe weet je nu of je je er een realistische voorstelling van maakt? Door het experiment uit te voeren. Voor meer informatie klik hier.

Module

Met behulp van deze module kan je leren hoe je een gedragsexperiment kan uitvoeren. Het hoofddoel is om door middel van een gedragsexperiment jouw eigen gedachten in de praktijk te testen om te zien of deze kloppen. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, informatie, filmpjes en ervaringen van andere mensen die kennismaken met het gedragsexperiment. Na het volgen van deze module weet je hoe het gedragsexperiment werkt en hoe je dit kan uitvoeren in jouw eigen omgeving.

Indeling

1. Voorbereiden.
2. Terugblik.

Zelfstandig

Elke module kan zonder begeleiding gevolgd worden, omdat er ingebouwde feedback op de opdrachten in de module verwerkt zit. Op deze manier kun je zelf controleren of je op de goede weg zit. 

Voorbeeld opdrachten

1. Wat is de negatieve gedachte die jij wilt onderzoeken?
2. Hoe geloofwaardig is jouw negatieve gedachte?

Voor- en nadelen

Voordelen van online therapie: je kunt het geheel in je eigen tempo doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig.
Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor je aan. Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggegevens. Na ontvangst van deze e-mail kun je direct aan de slag!

Algemene voorwaarden

Op deze module zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie dan kan je contact opnemen via bram@praktijkquerido.nl of via +31 (0)35 64 222 84.

Deze module is voor mensen die hun gedachten willen leren toetsen aan de werkelijkheid met behulp van een gedragsexperiment.

 

 99,00

Gedragsexperiment

Deze module is voor mensen die hun gedachten willen leren toetsen aan de werkelijkheid met behulp van een gedragsexperiment.

 

 99,00

 99,00
In winkelwagentje

Uitverkocht