Terug naar de webshop Terug naar Cognitieve Oefeningen

Gedachteschema

Trefwoord: gedachteschema, helpende gedachten, piekeren

Een gedachteschema is een hulpmiddel om te controleren hoe realistisch gedachten zijn. Zeker bij nare, angstige gedachten is het lastig om van een afstandje te bekijken of deze gedachten wel kloppen. Hier helpt het gedachteschema bij door een overzicht te creëren van de situatie, de gevoelens en de gedachten. Vervolgens wordt stap voor stap gecontroleerd of de gedachten juist zijn. Zo niet, dan wordt er ondersteund in het formuleren van een realistischere gedachte. Voor meer informatie klik hier.

Module

Met behulp van deze module kan je leren hoe je een gedachteschema kan invullen. Het hoofddoel is om door middel van een gedachteschema invloed te kunnen uitoefenen op jouw eigen gedachten door deze gedachten te toetsen en alternatieven te bedenken. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, informatie, filmpjes en ervaringen van andere mensen die kennismaken met het gedachteschema. Na het volgen van deze module weet je hoe het gedachteschema werkt en hoe je dit kan toepassen op jouw eigen gedachten.

Indeling

1. Gedachteschema.
2. Meer oefenen met het gedachteschema.

Zelfstandig

Elke module kan zonder begeleiding gevolgd worden, omdat er ingebouwde feedback op de opdrachten in de module verwerkt zit. Op deze manier kun je zelf controleren of je op de goede weg zit. 

Voorbeeld opdrachten

1. Beschrijf de situatie waar je gedachten betrekking op hadden.
2. Beschrijf in één woord welk gevoel je bij jouw gedachten had.

Voor- en nadelen

Voordelen van online therapie: je kunt het geheel in je eigen tempo doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig.
Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor je aan. Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggegevens. Na ontvangst van deze e-mail kun je direct aan de slag!

Algemene voorwaarden

Op deze module zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie dan kan je contact opnemen via bram@praktijkquerido.nl of via +31 (0)35 64 222 84.

Deze module is voor mensen die willen leren omgaan met het gedachteschema, hiermee kan je gedachten aanpakken als je bijvoorbeeld nare gedachten hebt of vaak piekert.

 

 99,00

Gedachteschema

Deze module is voor mensen die willen leren omgaan met het gedachteschema, hiermee kan je gedachten aanpakken als je bijvoorbeeld nare gedachten hebt of vaak piekert.

 

 99,00

 99,00
In winkelwagentje

Uitverkocht