Terug naar de webshop Terug naar Burnout

Burnout

Trefwoord: burnout, Informatie, ontspanning

Het gevoel letterlijk opgebrand zijn, zowel lichamelijk als geestelijk wordt een burnout genoemd.  Het ontstaat nadat men langdurig over persoonlijke grenzen is heen gegaan en waarbij (beginnende) lichamelijke en geestelijke klachten zoals hoofdpijn en verminderde concentratie zijn genegeerd. De klachten zorgen er uiteindelijk voor dat het dagelijks functioneren wordt verstoord. Ieder persoon reageert anders op stressfactoren en het is van belang hierin je grenzen te (leren) kennen en deze grenzen aan te geven. Dit kan als lastig worden ervaren en zeker als men van jongs af aan heeft geleerd om bijvoorbeeld altijd goed werk te leveren en altijd klaar te staan voor anderen. Voor meer informatie klik hier.

Module

Met behulp van deze module kan je inzicht krijgen jouw burnoutklachten. Het hoofddoel is om door middel van oefeningen en experimenten gedachten te toetsen, te leren ontspannen, structuur te ontwikkelen en oplossingen te zoeken de vicieuze cirkel van burnout te doorbreken. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, informatie, geluidsfragmenten, filmpjes en ervaringen van andere mensen die willen omgaan met hun burnoutklachten. Na het volgen van deze module heb je informatie gekregen over burnout, heb je voor jezelf helder gemaakt wat de klachten voor jou betekenen, heb je leren ontspannen, heb je manieren geleerd om met nare gedachten om te gaan, oplossingen bedacht voor problematiek en afgesloten met een terugvalpreventieplan.

Indeling

Deze behandeling bestaat uit vier delen:
Deel 1:
1. Welkom.
2. Wat is er aan de hand?
3. Breng je dag in balans.
4. Oefenen met ontspannen.

Deel 2:
1. Waar denk je aan?
2. Denk verder.
3. Daag je gedachten uit.
4. Breng het in de praktijk.
5. Hoe ging het in de praktijk?

Deel 3:
1. Welke problemen spelen er?
2. Zoeken naar oplossingen.
3. Hoe ging het oplossen?

Deel 4:
1. De volgende stap.

Zelfstandig

Elke module kan zonder begeleiding gevolgd worden, omdat er ingebouwde feedback op de opdrachten in de module verwerkt zit. Op deze manier kun je zelf controleren of je op de goede weg zit. 

Voorbeeld opdrachten

1. Wat voor een lichamelijke klachten heb je momenteel?
– Spierpijn
– Hoofdpijn
– Maagklachten
– Slaapproblemen
– Anders
2. Welke dingen vraag jij van jezelf?
– Deadline halen
– Familie bezoeken
– Voorbereid zijn
– Gezond koken
– Anders

Voor- en nadelen

Voordelen van online therapie: je kunt het geheel in je eigen tempo doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig.
Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor je aan. Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggegevens. Na ontvangst van deze e-mail kun je direct aan de slag!

Algemene voorwaarden

Op deze module zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie dan kan je contact opnemen via bram@praktijkquerido.nl of via +31 (0)35 64 222 84.

Deze module is voor volwassenen met een burnout die deze klachten willen aanpakken en de vicieuze cirkel willen doorbreken.

 99,00

Burnout

Deze module is voor volwassenen met een burnout die deze klachten willen aanpakken en de vicieuze cirkel willen doorbreken.

 99,00

 99,00
In winkelwagentje

Uitverkocht

Categorie: Tags: , ,