Terug naar de webshop Terug naar Angst, Zorgen en Paniek

Online Module: Fobie

Trefwoord: angst, fobie, Vermijding

Fobie

Fobie. Voor meer informatie klik hier.

Module

Met behulp van deze module kan je leren hoe je met fobische klachten kunt omgaan. Het hoofddoel is om je stap voor stap te leren hoe je, je angst kunt verminderen. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, informatie, filmpjes en ervaringen van andere mensen die willen omgaan met hun fobie. Na het volgen van deze module heb je handvatten aangereikt kregen en vaardigheden geleerd om in het dagelijks leven om te gaan met gedachten en gevoelens van angst.

Indeling

1. Welkom.
2. Help ik heb een fobie!
3. Waarom wil ik van mijn fobie af?
4. Waarom ben ik angstig?
5. Waarom blijf ik angstig?
6. Stap voor stap je angst overwinnen.
7. Oefenen voorbereiden.
8. Ga de strijd aan met je angst!
9. Door met oefenen.
10. Terugvalpreventie.

Begeleiding

Een module kan met of zonder begeleiding gevolgd worden.
In principe kan elke module zonder begeleiding gevolgd worden, omdat er ingebouwde feedback op de opdrachten in de module verwerkt zit. Op deze manier kun je zelf controleren of je op de goede weg zit. Dit is de goedkoopste variant.
Een module begeleid volgen heeft altijd het voordeel dat er meer uit de module gehaald kan worden, omdat de behandelaar na elke sessie feedback op je opdrachten geeft. Dit zorgt ervoor dat je zeker weet dat je de opdrachten goed hebt uitgevoerd. Daarnaast is er de mogelijkheid om via de ingebouwde berichtenfunctie contact te hebben met de begeleider voor vragen, verduidelijking of als je onverhoopt vast bent gelopen. In verband met de arbeidsuren is dit een duurdere variant.
Je kunt kiezen wat het beste bij je past.

Voorbeeld opdrachten

1. Vul de angstcirkel in voor een situatie waarin jij je afgelopen week angstig hebt gevoelt.

2. Maak een oefenplan, waarbij je tien stappen voor jezelf noteert waarbij je 10 het minst angstigst vind en 100 het meest angstig. Vervolgens gaan we gedurende de rest van de module hier concrete mee oefenen.

Voor- en nadelen

Voordelen van online therapie: je kunt het geheel in je eigen tempo doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig.
Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor je aan. Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggegevens. Na ontvangst van deze e-mail kun je direct aan de slag!

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie dan kan je contact opnemen met Melanie Hofstra via melanie@praktijkquerido.nl of via +31 (0)35 64 222 84.

€ 81,82€ 379,34

Online Module: Fobie

€ 81,82€ 379,34

Deze module is voor mensen die willen leren omgaan met hun fobie en hun angstklachten willen verminderen.

€ 459,00
€ 99,00