Terug naar de webshop Terug naar Angst, Dwang en Paniek

Paniek

Trefwoord: gedachten, paniek, Vermijding

Paniekklachten zijn erg vervelend en kunnen een grote impact op je leven hebben. Als je een paniekaanval krijgt, heb je een gevoel van intense angst met daarbij klachten zoals hartkloppingen, transpireren, trillen, benauwdheid, duizeligheid, angst om gek te worden, angst om dood te gaan. Soms kun je bang worden in situaties waar je niet weg kunt, bang worden op plekken waar veel mensen zijn, etc. Daarnaast kan men bang worden voor de paniekaanval zelf. Dit zorgt ervoor dat je veel zorgen maakt over paniekaanvallen of situaties die deze kunnen triggeren. Tijdens zo’n aanval kan je het idee krijgen dat je gek wordt, je geen lucht meer krijgt en zelfs dat je dood gaat, maar uiteindelijk gebeurt dit niet. Voor meer informatie klik hier.

Module

Met behulp van deze module kan je leren hoe je kunt omgaan met paniekklachten. Het hoofddoel is inzicht krijgen in angstige situaties en gedachten en deze aan te pakken in plaats van te vermijden. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, informatie, filmpjes en ervaringen van andere mensen die om willen gaan met hun paniekklachten. Na het volgen van deze module heb je handvatten en vaardigheden opgedaan om beter met paniek om te gaan zonder vermijding toe te passen. 

Indeling

1. Welkom.
2. Wat is er aan de hand?
3. Mijn angst in kaart.
4. Motivatieplan.
5. Omgaan met paniek.
6. Oefenplan maken.
7. Oefenen voorbereiden.
8. Ga de strijd aan met je angst.
9. Gedachteschema.
10. Terugvalpreventie.

Zelfstandig

Elke module kan zonder begeleiding gevolgd worden, omdat er ingebouwde feedback op de opdrachten in de module verwerkt zit. Op deze manier kun je zelf controleren of je op de goede weg zit.

Voorbeeld opdrachten

1. Schrijf een recent angstmoment uit. Wanneer, wat ging er aan vooraf, welke gedachten, hoe angstig, welke angstklachten, wat deed je en wat waren je gevoelens?
2. Beschrijf hoe angstig je was tijdens het oefenen.

Voor- en nadelen

Voordelen van online therapie: je kunt het geheel in je eigen tempo doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig.
Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor je aan. Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggegevens. Na ontvangst van deze e-mail kun je direct aan de slag!

Algemene voorwaarden

Op deze module zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie dan kan je contact opnemen via bram@praktijkquerido.nl of via +31 (0)35 64 222 84.

Deze module is voor mensen die paniek ervaren en willen leren omgaan met hun paniekklachten en deze willen verminderen.

 99,00

Paniek

Deze module is voor mensen die paniek ervaren en willen leren omgaan met hun paniekklachten en deze willen verminderen.

 99,00

 99,00
In winkelwagentje

Uitverkocht