Terug naar de webshop Terug naar Angst, Dwang en Paniek

Piekeren

Trefwoord: gedachten, piekeren, Vaardigheden

Piekeren kan heel vervelend zijn en zeker als het een groot deel van je tijd in beslag neemt. Door piekeren kan je je minder goed concentreren, je onrustig voelen, problemen met slapen ontwikkelen, je somber voelen of lichamelijke klachten ontwikkelen. Piekeren kost erg veel energie en vaak levert het niets relevants op. Je kan in een vicieuze cirkel belanden waardoor het lastig is om te stoppen met piekeren. Toch kan je het wel afleren, door enerzijds je gedachten onder de loep te nemen, ze te controleren en ze te testen in de praktijk en anderzijds om te leren ontspannen. Voor meer informatie klik hier.

Module

Met behulp van deze module kan je meer inzicht krijgen in jouw eigen piekergedrag. Het hoofddoel is vaardigheden aan te leren om met piekeren om te gaan en om het te verminderen. Dit door bijvoorbeeld te leren hoe en wat een piekerkwartier is. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, informatie, filmpjes en ervaringen van andere mensen die minder willen piekeren. Na het volgen van deze module heb je vaardigheden aangeleerd om beter om piekeren om te gaan en om deze gedachten te verminderen.

Indeling

1. Welkom
2. Waarom pieker je?
3. Wat kun je doen als je piekert?
4. Hoe kun je anders denken?
5. Laat je gedachten komen en gaan
6. Ontspan!
7. Waar sta je nu?

Zelfstandig

Elke module kan zonder begeleiding gevolgd worden, omdat er ingebouwde feedback op de opdrachten in de module verwerkt zit. Op deze manier kun je zelf controleren of je op de goede weg zit. 

Voorbeeld opdrachten

1. Wat zou je kunnen doen als je piekert en je wilt deze gedachten stoppen?
– Op je omgeving richten
– Een pauze inlassen
– Piekergedachten bespreken met iemand
2. Waar piekeren jij zo al over?
– Werk
– Gezondheid
– Toekomst

Voor- en nadelen

Voordelen van online therapie: je kunt het geheel in je eigen tempo doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig.
Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor je aan. Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggegevens. Na ontvangst van deze e-mail kun je direct aan de slag!

Algemene voorwaarden

Op deze module zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie dan kan je contact opnemen via bram@praktijkquerido.nl of via +31 (0)35 64 222 84.

Deze module is geschikt voor mensen die willen leren omgaan met hun piekergedrag en minder willen piekeren.

 

 99,00

Piekeren

Deze module is geschikt voor mensen die willen leren omgaan met hun piekergedrag en minder willen piekeren.

 

 99,00

 99,00
In winkelwagentje

Uitverkocht