Terug naar de webshop Terug naar Angst, Dwang en Paniek

Gegeneraliseerde Angst

Trefwoord: gegeneraliseerde angst, piekeren, zorgen

Als je je excessief zorgen maakt over de meest uiteenlopende zaken en dit zo aanwezig is dat het je dagelijks leven verstoord kan er sprake zijn van gegeneraliseerde angst. Het is lastig om het piekeren en het zorgen maken onder controle te krijgen, want er is steeds wel ‘iets’ om je druk om te maken. Dit kan betrekking hebben op gezondheid, geld, werk, toekomst, dierbaren, wereldproblematiek en ga zo maar door. Uiteindelijk kan dit leiden tot slaapproblematiek, concentratieproblemen en lichamelijke klachten. Voor meer informatie klik hier.

Module

Met behulp van deze module kan je leren hoe je in je dagelijks leven om kan gaan met zorgen en gepieker. Het hoofddoel is door middel van informatie en oefeningen te leren hoe je negatieve gedachten kunt aanpakken en hoe je het beste met lastige situaties kunt omgaan. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, informatie, filmpjes en ervaringen van andere mensen die zich ook excessief zorgen maken. Na het volgen van deze module heb je handvatten en vaardigheden opgedaan om, om te gaan met piekeren en zorgen.

Indeling

1. Welkom.
2. Wat is er aan de hand?
3. Wat wil ik bereiken?
4. Wat denk ik precies?
5. Kan ik mijn gepieker controleren?
6. Het gevaar van piekeren.
7. De positieve kanten van piekeren.
8. Afstand nemen van mijn gedachten.
9. Terugvalpreventie.

Zelfstandig

Elke module kan zonder begeleiding gevolgd worden, omdat er ingebouwde feedback op de opdrachten in de module verwerkt zit. Op deze manier kun je zelf controleren of je op de goede weg zit. 

Voorbeeld opdrachten

1. Wat kan voor jou een aanleiding zijn om te gaan piekeren?
2. Vul het gedachteschema in voor een situatie waarin jij je zorgen maakte.

Voor- en nadelen

Voordelen van online therapie: je kunt het geheel in je eigen tempo doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig.
Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor je aan. Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggegevens. Na ontvangst van deze e-mail kun je direct aan de slag!

Algemene voorwaarden

Op deze module zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie dan kan je contact opnemen  via bram@praktijkquerido.nl of via +31 (0)35 64 222 84.

Deze module is voor mensen met gegeneraliseerde angst en voor mensen die merken dat zij zich excessief zorgen maken over verschillende zaken in hun leven.
 

 99,00

Gegeneraliseerde Angst

Deze module is voor mensen met gegeneraliseerde angst en voor mensen die merken dat zij zich excessief zorgen maken over verschillende zaken in hun leven.
 

 99,00

 99,00
In winkelwagentje

Uitverkocht