Terug naar de webshop Terug naar Angst, Dwang en Paniek

Dwang

Trefwoord: dwang, gedachten, handelingen

Bij dwang is er sprake van onrustige en/of angstige gedachten. Om deze gedachten stil te krijgen worden specifieke handelingen uitgevoerd, maar deze zorgen er uiteindelijk niet voor dat er blijvend resultaat is. De nare gedachten komen steeds weer terug. Een vicieuze cirkel. Voor meer informatie klik hier.

Module

Met behulp van deze module kun je leren omgaan met dwang. Het hoofddoel is om inzicht te krijgen in de door jou beleefde obsessies en compulsies en hoe je deze kunt verminderen. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, informatie, filmpjes, stappenplannen en ervaringen van andere mensen die willen leren omgaan met dwang. Deze module geeft je handvatten en vaardigheden, zodat je in het dagelijks leven minder last heb van dwang en je indien nodig beter om kan gaan met dwangklachten.

Indeling

1. Welkom bij de online behandeling Dwang.
2. Wat is er aan de hand?
3. Wat zijn dwanghandelingen?
4. Exposure 1: Mijn oefenplan.
5. Exposure 2: Aan de slag met je oefenplan.
6. Exposure 3: Meer oefenen met je oefenplan.
7. Andere invulling van tijd.
8. Gedachten 1: Heb je negatieve gedachten?
9. Gedachten 2: Verander je negatieve gedachten.
10. Gedachten 3: Meer oefenen met het gedachteschema.
11. Gedachten 4: Maak ik denkfouten?
12. Voorbereid de toekomst tegemoet.

Zelfstandig

Elke module kan zonder begeleiding gevolgd worden, omdat er ingebouwde feedback op de opdrachten in de module verwerkt zit. Op deze manier kun je zelf controleren of je op de goede weg zit. 

Voorbeeld opdrachten

1. Wat voor een soort dwanggedachten heb jij?
– Gericht op hygiene
– Gericht op rampen
– Gericht op spullen weggooien
– Gericht op nare gedachten
2. Op welke zaken kan jij letten omdat je daarmee je angst kan verminderen?

Voor- en nadelen

Voordelen van online therapie: je kunt het geheel in je eigen tempo doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig.
Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor je aan. Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggegevens. Na ontvangst van deze e-mail kun je direct aan de slag!

Algemene voorwaarden

Op deze module zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie dan kan je contact opnemen via bram@praktijkquerido.nl of via +31 (0)35 64 222 84.

Deze module is voor mensen die beter om willen gaan met dwang gedachten en dwang handelingen en deze klachten willen verminderen.


 99,00

Dwang

Deze module is voor mensen die beter om willen gaan met dwang gedachten en dwang handelingen en deze klachten willen verminderen.


 99,00

In winkelwagentje

Uitverkocht

 99,00