Terug naar de webshop Terug naar Angst, Dwang en Paniek

Fobie

Trefwoord: angst, fobie, Vermijding

Een fobie is een intense angst voor een specifieke situatie. Kenmerkend is dat de mate van angst niet overeenkomt met het gevaar dat de situatie met zich meebrengt. Grofweg kunnen (specifieke) fobieën onderverdeeld worden in de volgende gebieden: 1. Dieren 2. Situaties 3. Natuur en 4. Ziekten/Operaties. De oorzaak voor het ontstaan van een specifieke fobie is vaak onbekend, maar het ontstaat vaak in de kindertijd. Soms kan een fobie spontaan verdwijnen, maar in voor de meerderheid van de mensen met een fobie is een behandeling nodig om er vanaf te komen. Behandeling bestaat voornamelijk uit blootstelling aan het gevreesde en het laten uitdoven van de angstreactie.  Voor meer informatie klik hier.

Module

Met behulp van deze module kan je leren hoe je met fobische klachten kunt omgaan. Het hoofddoel is om je stap voor stap te leren hoe je, je angst kunt verminderen. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, informatie, filmpjes en ervaringen van andere mensen die willen omgaan met hun fobie. Na het volgen van deze module heb je handvatten aangereikt kregen en vaardigheden geleerd om in het dagelijks leven om te gaan met gedachten en gevoelens van angst.

Indeling

1. Welkom.
2. Help ik heb een fobie!
3. Waarom wil ik van mijn fobie af?
4. Waarom ben ik angstig?
5. Waarom blijf ik angstig?
6. Stap voor stap je angst overwinnen.
7. Oefenen voorbereiden.
8. Ga de strijd aan met je angst!
9. Door met oefenen.
10. Terugvalpreventie.

Zelfstandig

Elke module kan zonder begeleiding gevolgd worden, omdat er ingebouwde feedback op de opdrachten in de module verwerkt zit. Op deze manier kun je zelf controleren of je op de goede weg zit. 

Voorbeeld opdrachten

1. Vul de angstcirkel in voor een situatie waarin jij je afgelopen week angstig hebt gevoelt.
2. Maak een oefenplan, waarbij je tien stappen voor jezelf noteert waarbij je 10 het minst angstigst vind en 100 het meest angstig. Vervolgens gaan we gedurende de rest van de module hier concrete mee oefenen.

Voor- en nadelen

Voordelen van online therapie: je kunt het geheel in je eigen tempo doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig.
Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor je aan. Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggegevens. Na ontvangst van deze e-mail kun je direct aan de slag!

Algemene voorwaarden

Op deze module zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie dan kan je contact opnemen via bram@praktijkquerido.nl of via +31 (0)35 64 222 84.

Deze module is voor mensen die willen leren omgaan met hun fobie en hun angstklachten willen verminderen.

 99,00

Fobie

Deze module is voor mensen die willen leren omgaan met hun fobie en hun angstklachten willen verminderen.

 99,00

 99,00
In winkelwagentje

Uitverkocht