Terug naar de webshop Terug naar Agressieproblematiek

Online Module: Agressie

Trefwoord: agressie, assertiviteit, zelfcontrole

Agressie

Het uiten van agressie levert zowel voor jezelf als voor omstanders nare situaites op. Voor meer informatie klik hier.

Module

Met behulp van deze module kan je leren om in situaties waarin je voorheen reageerde met agressie te reageren op een meer assertieve manier. Het hoofddoel is om te leren over agressie en te ontdekken hoe, waarom en wanneer jij agressief reageert. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, geluidsfragementen, informatie, filmpjes en ervaringen van andere mensen die werken aan hun agressie. Na het volgen van deze module heb je kennis over agressie opgedaan, heb je inzicht in hoe agressie zich bij jou uit en heb je geleerd hoe je beter komt omgaan met situaties waarin je, je voorheen agressief opstelde. 

Indeling

1. Mijn agressie de baas worden.
2. Voor- en nadelen van agressie.
3. Wat wil ik bereiken?
4. De cirkel van geweld.
5. Risicosituaties.
6. Denkstijlen.
7. Emoties en lichaamssignalen.
8. Ontspannen.
9. Risicogedrag en de rode knop.
10. Zelfcontrole.
11. Assertiviteit.
12. Omgaan met anderen.
13. Terugvalpreventie.
14. Een leven zonder agressie.

Begeleiding

Een module kan met of zonder begeleiding gevolgd worden.
In principe kan elke module zonder begeleiding gevolgd worden, omdat er ingebouwde feedback op de opdrachten in de module verwerkt zit. Op deze manier kun je zelf controleren of je op de goede weg zit. Dit is de goedkoopste variant.
Een module begeleid volgen heeft altijd het voordeel dat er meer uit de module gehaald kan worden, omdat de behandelaar na elke sessie feedback op je opdrachten geeft. Dit zorgt ervoor dat je zeker weet dat je de opdrachten goed hebt uitgevoerd. Daarnaast is er de mogelijkheid om via de ingebouwde berichtenfunctie contact te hebben met de begeleider voor vragen, verduidelijking of als je onverhoopt vast bent gelopen. In verband met de arbeidsuren is dit een duurdere variant.
Je kunt kiezen wat het beste bij je past.

Voorbeeld opdrachten

1. Maak een lijstje met jouw alarmbellen.

2. Welke zelfcontroletechnieken spreken jou aan?

Voor- en nadelen

Voordelen van online therapie: je kunt het geheel in je eigen tempo doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig.
Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor je aan. Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggegevens. Na ontvangst van deze e-mail kun je direct aan de slag!

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie dan kan je contact opnemen met Melanie Hofstra via melanie@praktijkquerido.nl of via +31 (0)35 64 222 84.

€ 81,82€ 511,57

Online Module: Agressie

€ 81,82€ 511,57

Deze module is voor mensen die willen werken aan hun agressie en deze houding willen veranderen.

€ 619,00
€ 99,00