Terug naar de webshop Terug naar Agressieproblematiek

Agressie

Trefwoord: agressie, assertiviteit, zelfcontrole

Er is geen sprake van agressieproblematiek als iemand een keer boos is. Wel is dit mogelijk het geval als men, vaak, buitenzinnen raakt van woede, waarbij men zichzelf niet meer in de hand heeft en het dagelijks leven er door verstoord raakt. Kenmerkend is het gevoel er niets aan te kunnen doen. Dit is, gelukkig, niet het geval. De oorzaak van het ontstaan van de agressieproblemen kan buiten jezelf liggen, maar de oplossing ligt bij jezelf, waarbij je leert om anders met situaties, gevoelens en gedachten om te gaan, zodat het niet tot een uitbarsting komt. Geen gemakkelijk proces, maar daar mee kan je in de toekomst nare situaties voor jezelf en anderen voorkomen. Voor meer informatie klik hier.

Module

Met behulp van deze module kan je leren om in situaties waarin je voorheen reageerde met agressie te reageren op een meer assertieve manier. Het hoofddoel is om te leren over agressie en te ontdekken hoe, waarom en wanneer jij agressief reageert. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, geluidsfragementen, informatie, filmpjes en ervaringen van andere mensen die werken aan hun agressie. Na het volgen van deze module heb je kennis over agressie opgedaan, heb je inzicht in hoe agressie zich bij jou uit en heb je geleerd hoe je beter komt omgaan met situaties waarin je, je voorheen agressief opstelde. 

Indeling

1. Mijn agressie de baas worden.
2. Voor- en nadelen van agressie.
3. Wat wil ik bereiken?
4. De cirkel van geweld.
5. Risicosituaties.
6. Denkstijlen.
7. Emoties en lichaamssignalen.
8. Ontspannen.
9. Risicogedrag en de rode knop.
10. Zelfcontrole.
11. Assertiviteit.
12. Omgaan met anderen.
13. Terugvalpreventie.
14. Een leven zonder agressie.

Zelfstandig

Elke module kan zonder begeleiding gevolgd worden, omdat er ingebouwde feedback op de opdrachten in de module verwerkt zit. Op deze manier kun je zelf controleren of je op de goede weg zit. 

Voorbeeld opdrachten

1. Maak een lijstje met jouw alarmbellen.
2. Welke zelfcontroletechnieken spreken jou aan?

Voor- en nadelen

Voordelen van online therapie: je kunt het geheel in je eigen tempo doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig.
Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor je aan. Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggegevens. Na ontvangst van deze e-mail kun je direct aan de slag!

Algemene voorwaarden

Op deze module zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie dan kan je contact opnemen via bram@praktijkquerido.nl of via +31 (0)35 64 222 84.

Deze module is voor mensen die willen werken aan hun agressie en deze houding willen veranderen.

 99,00

Agressie

Deze module is voor mensen die willen werken aan hun agressie en deze houding willen veranderen.

 99,00

 99,00
In winkelwagentje

Uitverkocht