Terug naar de webshop Terug naar ADHD Ondersteuning

Wachten

Trefwoord: ADHD, tips, wachten

Voor mensen met ADHD kan het lastig zijn om, om te gaan met situatie waarin men moet wachten. Het gevolg kan zijn dat situaties waarin gewacht moet worden irritatie opwekken, stress veroorzaken of zelfs vermeden worden. Dit kan in het dagelijks leven problemen opleveren voor mensen met ADHD, omdat er veel dagelijks situaties zijn waarbij gewacht moet worden, zoals in de supermarkt of in het openbaar vervoer. Dit kan heel frustrerend zijn. Door ADHD kan er sprake zijn van weinig focus, verminderde concentratie en impulsief gedrag waardoor het lastig is om geduldig te wachten. Voor meer informatie klik hier.

Module

Met behulp van deze module kun je leren hoe je beter met wachten om kunt gaan. Het hoofddoel is leren hoe je een situatie waarin je moet wachten, aangenamer voor jezelf kunt maken. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, informatie, filmpjes en ervaringen van andere mensen met ADHD die tegen dezelfde problemen aanlopen. De module geeft je handvatten om op een aangenamere manier om te gaan met situaties waarin je moet wachten.

Indeling

1. Maak wachten makkelijker.

Zelfstandig

Elke module kan zonder begeleiding gevolgd worden omdat er ingebouwde feedback op de opdrachten in de module verwerkt zit. Op deze manier kan je zelf controleren of je op de goede weg zit. 

Voorbeeld opdrachten

1. Hoe gedraag jij je als je ongeduldig bent?
– Weglopen
– Zeuren
– Anders
2. Hoe kun je lastige situaties makkelijker maken voor jezelf?
Situatie –>
Wat te doen om het makkelijker te maken –>

Voor- en nadelen

Voordelen van online therapie is dat je het geheel in je eigen tempo kunt doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig.
Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor jou aan. Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggegevens. Na de ontvangst van deze e-mail kan je direct aan de slag!

Algemene voorwaarden

Op deze module zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie dan kan je contact opnemenvia bram@praktijkquerido.nl of via +31 (0)35 64 222 84.

Deze module is voor volwassenen die handvatten willen om beter om te gaan met wachten.

 99,00

Wachten

Deze module is voor volwassenen die handvatten willen om beter om te gaan met wachten.

 99,00

 99,00
In winkelwagentje

Uitverkocht

Categorie: Tags: , ,