Terug naar de webshop Terug naar ADHD Ondersteuning

Vergeetachtigheid

Trefwoord: ADHD, Onthouden, vergeten

Bij mensen met ADHD kan vergeetachtigheid voorkomen. Het gevolg kan zijn dat men afspraken of taken vergeet, te laat komt, dubbele afspraken maakt of spullen kwijt raakt en niet meer terug kan vinden. Dit kan stress, zorgen en onzekerheid opleveren. Dit kan dus als zeer vervelend worden ervaren door de betrokkene. Door ADHD kan er sprake zijn van verminderde concentratie, impulsief gedrag en het verlies van het overzicht wat vergeetachtigheid nog lastiger maakt dan het al is. Voor meer informatie klik hier.

Module

Met behulp van deze module kan je leren hoe je beter dingen kunt onthouden. Het hoofddoel is door middel van tips inzicht krijgen in de mogelijkheden die bij jou passen om minder te vergeten. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, informatie, filmpjes en ervaringen van andere mensen met ADHD die tegen hetzelfde probleem aanlopen. Na het volgen van deze module heb je tips gekregen om zaken minder snel te vergeten.

Indeling

1. Zo onthoud je het beter.

Zelfstandig

Elke module kan zonder begeleiding gevolgd worden, omdat er ingebouwde feedback op de opdrachten in de module verwerkt zit. Op deze manier kun je zelf controleren of je op de goede weg zit. 

Voorbeeld opdrachten

1. Wat voor een zaken vergeet jij?
– Verjaardagen
– Klusjes in huis
– Anders
2. Wie kan jij om hulp vragen?

Voor- en nadelen

Voordelen van online therapie: je kunt het geheel in je eigen tempo doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig.
Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor je aan. Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggegevens. Na ontvangst van deze e-mail kun je direct aan de slag!

Algemene voorwaarden

Op deze module zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie dan kan je contact opnemen via bram@praktijkquerido.nl of via +31 (0)35 64 222 84.

Deze module is voor volwassenen met ADHD die iets willen doen aan hun vergeetachtigheid.

 

 99,00

Vergeetachtigheid

Deze module is voor volwassenen met ADHD die iets willen doen aan hun vergeetachtigheid.

 

 99,00

 99,00
In winkelwagentje

Uitverkocht