Terug naar de webshop Terug naar ADHD Ondersteuning

Uitstellen

Trefwoord: ADHD, uitstelgedrag, Vaardigheden

Voor mensen met ADHD kan het lastig zijn om taken niet uit te stellen. Het gevolg kan zijn dat men verplichtingen niet uitvoert of te laat activiteiten uitvoert. Dit kan, uiteindelijk, stress opleveren en ten slotte ook problemen met het oog op niet nagekomen afspraken. Dit kan dus als knap vervelend worden ervaren voor elke betrokkene. Door ADHD kan er sprake zijn van verminderd overzicht, verminderde concentratie en impulsief gedrag wat het lastig maakt om niet uit te stellen. Voor meer informatie klik hier.

Module

Met behulp van deze module kan je leren hoe je beter kan omgaan met uitstelgedrag. Het hoofddoel is door middel van vaardigheden te leren hoe je uitstelgedrag tegen kan gaan. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, informatie, filmpjes en ervaringen van andere mensen met ADHD die tegen hetzelfde probleem aanlopen. Na het volgen van deze module heb je vaardigheden geleerd om het uitstellen van taken te voorkomen en uitgestelde taken beter aan te pakken.

Indeling

1. Pak je uitstelgedrag aan.
2. Hoe is het gegaan?

Zelfstandig

Elke module kan zonder begeleiding gevolgd worden, omdat er ingebouwde feedback op de opdrachten in de module verwerkt zit. Op deze manier kun je zelf controleren of je op de goede weg zit. 

Voorbeeld opdrachten

1. Ben je een taak tegen gekomen die je eigenlijk wil uitstellen?
– Ja
– Nee
2. Wat moet je precies doen om de oplossing van het plan uit te voeren?
– Wat ga je doen –>
– Dag –>
– Tijdstip –>

Voor- en nadelen

Voordelen van online therapie: je kunt het geheel in je eigen tempo doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig.
Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor je aan. Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggegevens. Na ontvangst van deze e-mail kun je direct aan de slag!

Algemene voorwaarden

Op deze module zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie dan kan je contact opnemen via bram@praktijkquerido.nl of via +31 (0)35 64 222 84.

Deze module is voor volwassenen (met ADHD) die willen stoppen met het uitstellen van taken.

 

 99,00

Uitstellen

Deze module is voor volwassenen (met ADHD) die willen stoppen met het uitstellen van taken.

 

 99,00

 99,00
In winkelwagentje

Uitverkocht