Terug naar de webshop Terug naar ADHD Ondersteuning

Taken Afmaken

Trefwoord: ADHD, afmaken, probleemoplossendvermogen

Voor mensen met ADHD kan het lastig zijn om zich te concentreren en taken af te maken. Het gevolg kan zijn dat men taken vergeet af te maken of dat taken nooit afkomen. Dit kan voor nare verrassingen achteraf. Dit kan dus als knap vervelend worden ervaren voor elke betrokkene. Door ADHD kan er sprake zijn van verminderde concentratie, impulsief gedrag en het verlies van het overzicht wat het lastig maakt om taken af te maken. Voor meer informatie klik hier.

Module

Met behulp van deze module kan je leren hoe je taken afmaken beter onder de knie kan krijgen. Het hoofddoel is om inzicht te krijgen in hoe jij beter activiteiten kan afronden. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, informatie, filmpjes en ervaringen van andere mensen met ADHD die tegen hetzelfde probleem aanlopen. Na het volgen van deze module heb je handvatten om zelf beter activiteiten waar je aan bent begonnen af te maken.

Indeling

1. Maak het af.
2. Hoe is het gegaan?

Zelfstandig

Elke module kan zonder begeleiding gevolgd worden omdat er ingebouwde feedback op de opdrachten in de module verwerkt zit. Op deze manier kan je zelf controleren of je op de goede weg zit. 

Voorbeeld opdrachten

1. Wat is een voorbeeld van iets wat je niet kan afmaken?
2. Bedenk alle oplossingen die volgens jou bij dit probleem passen. 

Voor- en nadelen

Voordelen van online therapie is dat je het geheel in je eigen tempo kunt doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig.
Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor jou aan. Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggegevens. Na de ontvangst van deze e-mail kan je direct aan de slag!

Algemene voorwaarden

Op deze module zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie dan kan je contact opnemen via bram@praktijkquerido.nl of via +31 (0)35 64 222 84.

Deze module is voor volwassenen met ADHD die vaker taken af willen kunnen maken.

 99,00

Taken Afmaken

Deze module is voor volwassenen met ADHD die vaker taken af willen kunnen maken.

 99,00

 99,00
In winkelwagentje

Uitverkocht