Terug naar de webshop Terug naar ADHD Ondersteuning

Structuur

Trefwoord: ADHD, structuur, Vaardigheden

Voor mensen met ADHD kan het lastig zijn om structuur in de dag aan te brengen en te behouden. Het gevolg kan zijn dat men chaos ervaart, het overzicht verliest en zaken vergeet. Dit kan stress en irritatie opleveren en er kunnen problemen ontstaan met betrekking tot verplichtingen tot andere mensen. Dit kan dus als erg vervelend worden ervaren voor elke betrokkene. Door ADHD kan er sprake zijn van impulsiviteit, verminderde focus, verminderde concentratie en het verlies van het overzicht wat het lastig maakt om structuur te behouden. Voor meer informatie klik hier.

Module

Met behulp van deze module kan je leren hoe je meer structuur in je dag kan brengen, zodat deze minder chaotisch verloopt. Het hoofddoel is om vaardigheden te leren om meer structuur in je dag te kunnen krijgen. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, informatie, filmpjes en ervaringen van andere mensen met ADHD die tegen hetzelfde probleem aanlopen. Na het volgen van deze module heb je vaardigheden geleerd en tips gekregen om je dag minder chaotisch te laten verlopen.

Indeling

1. Breng structuur in je dagen.
2. Hoe is het gegaan?

Zelfstandig

Elke module kan zonder begeleiding gevolgd worden, omdat er ingebouwde feedback op de opdrachten in de module verwerkt zit. Op deze manier kun je zelf controleren of je op de goede weg zit. 

Voorbeeld opdrachten

1. Maak een to-do-lijstje en geef bij elke activiteit aan of de taak prioriteit heeft of nog even kan wachten.
2. Beschrijf de stappen die je moet uitvoeren om een taak af te ronden.

Voor- en nadelen

Voordelen van online therapie: je kunt het geheel in je eigen tempo doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig.
Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor je aan. Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggegevens. Na ontvangst van deze e-mail kun je direct aan de slag!

Algemene voorwaarden

Op deze module zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie dan kan je contact opnemen via bram@praktijkquerido.nl of via +31 (0)35 64 222 84.

Deze module is voor volwassenen met ADHD die hun dagen minder chaotisch en met meer structuur willen laten verlopen.

 99,00

Structuur

Deze module is voor volwassenen met ADHD die hun dagen minder chaotisch en met meer structuur willen laten verlopen.

 99,00

 99,00
In winkelwagentje

Uitverkocht