Terug naar de webshop Terug naar ADHD Ondersteuning

Opruimen

Trefwoord: ADHD, opruimen, plannen

Voor mensen met ADHD kan het lastig zijn om te structureren en alles opgeruimd te krijgen en te houden. Het gevolg kan zijn dat men spullen niet meer kan vinden, het overzicht verliest van de administratie of werk vergeet uit te voeren of juist dubbel uitvoert. Dit kan stress en extra werk opleveren en extra energie kosten voor mensen met ADHD. Dit kan heel vervelend zijn. Door ADHD kan er sprake zijn van impulsief gedrag, verminderde focus, verlies van overzicht en verminderde concentratie wat het lastig maakt om op te ruimen en te structureren. Voor meer informatie klik hier.

Module

Met behulp van deze module kan je leren hoe je door middel van vaardigheden beter kan opruimen en structureren. Het hoofddoel is inzicht krijgen in welke vaardigheden bij jou passen om opgeruimder te worden. Niet alleen qua huishouden, maar ook op het werk of in de administratie. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, informatie, filmpjes en ervaringen van andere mensen met ADHD die tegen hetzelfde probleem aanlopen. Na het volgen van deze module heb je handvatten en tips gekregen en vaardigheden opgedaan om beter te plannen en op te ruimen.

Indeling

1. Pak je rommel aan.
2. Hoe is het gegaan?

Zelfstandig

Elke module kan zonder begeleiding gevolgd worden omdat er ingebouwde feedback op de opdrachten in de module verwerkt zit. Op deze manier kan je zelf controleren of je op de goede weg zit. 

Voorbeeld opdrachten

1. Waar heb je last van rommel?
– In het huishouden
– Op mijn werk
– Anders
2. Maak een to-do-lijst en geef aan welke taken prioriteit hebben.

Voor- en nadelen

Voordelen van online therapie is dat je het geheel in je eigen tempo kunt doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig.
Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor jou aan. Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggegevens. Na de ontvangst van deze e-mail kan je direct aan de slag!

Algemene voorwaarden

Op deze module zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie dan kan je contact opnemen via bram@praktijkquerido.nl of via +31 (0)35 64 222 84.

Deze module is voor volwassenen die hun omgeving graag opgeruimd willen houden.

 99,00

Opruimen

Deze module is voor volwassenen die hun omgeving graag opgeruimd willen houden.

 99,00

 99,00
In winkelwagentje

Uitverkocht