Terug naar de webshop Terug naar ADHD Ondersteuning

Online Module: ADHD en Uitstellen

Trefwoord: ADHD, uitstelgedrag, Vaardigheden

ADHD en Uitstellen

Het uitstellen van taken komt vaak voor bij mensen met ADHD. De diagnose houdt in dat er een afwijking in de hersenen die er bij mensen zonder ADHD niet is. Dit heeft lang niet altijd nadelen. Zo kunnen mensen met de diagnose bijvoorbeeld goed en snel denken en kunnen zij zeer creatief zijn. Toch zijn er ook problemen waar men tegenaan kan lopen, zoals onrust, het verlies van overzicht, impulsief gedrag en verlies van concentratie en focus. Elk persoon herkent zich wel in één of meerdere kenmerken, maar pas als dit structureel zo is en het een probleem vormt in het dagelijks leven kan dit duiden op ADHD. Voor meer informatie klik hier.

Module

Met behulp van deze module kan je leren hoe je beter kan omgaan met uitstelgedrag. Het hoofddoel is door middel van vaardigheden te leren hoe je uitstelgedrag tegen kan gaan. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, informatie, filmpjes en ervaringen van andere mensen met ADHD die tegen hetzelfde probleem aanlopen. Na het volgen van deze module heb je vaardigheden geleerd om het uitstellen van taken te voorkomen en uitgestelde taken beter aan te pakken.

Indeling

1. Pak je uitstelgedrag aan.
2. Hoe is het gegaan?

Begeleiding

Een module kan met of zonder begeleiding gevolgd worden.
In principe kan elke module zonder begeleiding gevolgd worden, omdat er ingebouwde feedback op de opdrachten in de module verwerkt zit. Op deze manier kun je zelf controleren of je op de goede weg zit. Dit is de goedkoopste variant.
Een module begeleid volgen heeft altijd het voordeel dat er meer uit de module gehaald kan worden, omdat de behandelaar na elke sessie feedback op je opdrachten geeft. Dit zorgt ervoor dat je zeker weet dat je de opdrachten goed hebt uitgevoerd. Daarnaast is er de mogelijkheid om via de ingebouwde berichtenfunctie contact te hebben met de begeleider voor vragen, verduidelijking of als je onverhoopt vast bent gelopen. In verband met de arbeidsuren is dit een duurdere variant.
Je kunt kiezen wat het beste bij je past.

Voorbeeld opdrachten

1. Ben je een taak tegen gekomen die je eigenlijk wil uitstellen?
– Ja
– Nee

2. Wat moet je precies doen om de oplossing van het plan uit te voeren?
– Wat ga je doen –>
– Dag –>
– Tijdstip –>

Voor- en nadelen

Voordelen van online therapie: je kunt het geheel in je eigen tempo doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig.
Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor je aan. Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggegevens. Na ontvangst van deze e-mail kun je direct aan de slag!

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie dan kan je contact opnemen met Melanie Hofstra via melanie@praktijkquerido.nl of via +31 (0)35 64 222 84.

€ 81,82€ 123,14

Online Module: ADHD en Uitstellen

€ 81,82€ 123,14

Deze module is voor volwassenen (met ADHD) die willen stoppen met het uitstellen van taken.

 

€ 149,00
€ 81,82