Terug naar de webshop Terug naar ADHD Ondersteuning

Meer Rust

Trefwoord: ADHD, gedachten, rust

Voor mensen met ADHD kan het lastig zijn om rust, in het hoofd, te creëren. Het gevolg kan zijn dat men zich onrustig voelt, zich niet kan concentreren en nare, angstige en/of ongewenste gedachten heeft. Dit kan angst en stress opleveren, maar ook problemen opleveren op school of op het werk.  Dit kan dus vervelende problemen opleveren voor de betrokkene. Door ADHD kan er sprake zijn van verminderde concentratie, impulsief gedrag en het verlies van focus wat het lastig maakt om rust in het hoofd te krijgen en dit te behouden. Voor meer informatie klik hier.

Module

Met behulp van deze module kan je leren hoe je meer rust in je hoofd kan krijgen. Het hoofddoel is om te leren hoe je om kan gaan met onrustige gedachten. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, informatie, filmpjes en ervaringen van andere mensen met ADHD die tegen hetzelfde probleem aanlopen. Na het volgen van deze module heb je handvatten en vaardigheden om je beter met onrustige en ongewenste gedachten om te gaan.

Indeling

1. Meer rust in je hoofd.

Begeleiding

Een module kan met of zonder begeleiding gevolgd worden.
In principe kan elke module zonder begeleiding gevolgd worden, omdat er ingebouwde feedback op de opdrachten in de module verwerkt zit. Op deze manier kun je zelf controleren of je op de goede weg zit. Dit is de goedkoopste variant.
Een module begeleid volgen heeft altijd het voordeel dat er meer uit de module gehaald kan worden, omdat de behandelaar na elke sessie feedback op je opdrachten geeft. Dit zorgt ervoor dat je zeker weet dat je de opdrachten goed hebt uitgevoerd. Daarnaast is er de mogelijkheid om via de ingebouwde berichtenfunctie contact te hebben met de begeleider voor vragen, verduidelijking of als je onverhoopt vast bent gelopen. In verband met de arbeidsuren is dit een duurdere variant.
Je kunt kiezen wat het beste bij je past.

Voorbeeld opdrachten

1. Noem de voordelen die jij hebt van jouw onrustige gedachten:
– Ingevingen
– Creativiteit
– Anders
2. Bedenk manieren om jezelf af te leiden van onrustige gedachten.

Voor- en nadelen

Voordelen van online therapie: je kunt het geheel in je eigen tempo doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig.
Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor je aan. Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggegevens. Na ontvangst van deze e-mail kun je direct aan de slag!

Algemene voorwaarden

Op deze module zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie dan kan je contact opnemen met Melanie Hofstra via melanie@praktijkquerido.nl of via +31 (0)35 64 222 84.

Deze module is voor volwassenen met ADHD die beter willen omgaan met onrustige gedachten.

 99,00

Meer Rust

Deze module is voor volwassenen met ADHD die beter willen omgaan met onrustige gedachten.

 99,00

 99,00
In winkelwagentje

Uitverkocht

Categorie: Tags: , ,