Terug naar de webshop Terug naar ADHD Ondersteuning

Jouw ADHD

Trefwoord: Acceptatie, ADHD, Informatie

ADHD

De diagnose houdt in dat er een afwijking in de hersenen die er bij mensen zonder ADHD niet is. Dit heeft lang niet altijd nadelen. Zo kunnen mensen met de diagnose bijvoorbeeld goed en snel denken en kunnen zij zeer creatief zijn. Toch zijn er ook problemen waar men tegenaan kan lopen, zoals onrust, het verlies van overzicht, impulsief gedrag en verlies van concentratie en focus. Elk persoon herkent zich wel in één of meerdere kenmerken, maar pas als dit structureel zo is en het een probleem vormt in het dagelijks leven kan dit duiden op ADHD. Voor meer informatie klik hier.

Module

Met behulp van deze module kan je (jouw) ADHD beter leren begrijpen. Het hoofddoel is om de diagnose ADHD te leren accepteren, daarnaast wordt je uitgedaagd om na te denken over behandeldoelen. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, informatie en ervaringen van anderen mensen met ADHD. Na het volgen van deze module weet u beter wat ADHD is en ook wat dit voor jezelf betekent en naar welke doelen je toe kan werken.

Indeling

1. Wat is ADHD bij jou?
2. Hoe kan je in de toekomst omgaan met ADHD?
3. Vertrouwen in de toekomst.

Begeleiding

Deze module kan zowel met als zonder begeleiding worden uitgevoerd. Wij adviseren om deze module onbegeleid te volgen, omdat de opdrachten en vragen zo gesteld worden dat jijzelf deze het beste kan beantwoorden. Heb je toch liever begeleiding, dan is dat uiteraard ook mogelijk en zal er na elke sessie een feedback moment zijn zodat je zeker weet dat je op de goede weg zit.

Voorbeeld opdrachten

1. Beschrijf welke kenmerken jij bij jezelf herkent.

2. Wat betekent de diagnose voor jouw toekomst?

Voor- en nadelen

Voordelen van online therapie is dat je het geheel in je eigen tempo kunt doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig.
Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor jou aan. Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggevens. Na de ontvangst van deze e-mail kan je direct aan de slag!

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie dan kan je contact opnemen met Melanie Hofstra via melanie@praktijkquerido.nl of via +31 (0)35 64 222 84.

€ 81,82€ 156,20

Jouw ADHD

€ 81,82€ 156,20

Deze module is geschikt voor volwassenen die aan het begin van hun behandeling van ADHD staan en hier meer over willen leren.

€ 189,00
€ 99,00