Terug naar de webshop Terug naar ADHD Ondersteuning

Impulsiviteit

Trefwoord: ADHD, denkmoment, impulsiviteit

Voor mensen met ADHD kan het lastig zijn om eerst een handeling te overdenken alvorens deze uit te voeren. Het gevolg kan zijn dat men te snel beslissingen neemt die later toch niet zo handig bleken te zijn. Dit kan stress en problemen opleveren voor mensen met ADHD. Dit kan dus als heel onhandig zijn in de praktijk. Door ADHD kan er sprake zijn van verminderde concentratie, verminderde focus en impulsief gedrag en dit maakt het lastig om eerst te denken en dan te doen. Voor meer informatie klik hier.

Module

Met behulp van deze module kun je leren hoe je beter met impulsiviteit kunt omgaan. Het hoofddoel is inzicht krijgen in de momenten waarop je impulsief gedrag vertoont en het leren inlassen van een denkmoment. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, informatie, filmpjes en ervaringen van andere mensen met ADHD die tegen hetzelfde probleem aanlopen. De module geeft je handvatten en tips gekregen om in het dagelijks leven denkmomenten in te passen, zodat je minder impulsieve beslissingen neemt.

Indeling

1. Denk voordat je doet.

Begeleiding

Een module kan met of zonder begeleiding gevolgd worden.
In principe kan elke module zonder begeleiding gevolgd worden omdat er ingebouwde feedback op de opdrachten in de module verwerkt zit. Op deze manier kan je zelf controleren of je op de goede weg zit. Dit is de goedkoopste variant.
Een module begeleid volgen heeft altijd het voordeel dat er meer uit de module gehaald kan worden, omdat de behandelaar na elke sessie feedback op je opdrachten geeft. Dit zorgt ervoor dat je zeker weet dat je de opdrachten goed hebt uitgevoerd. Daarnaast is er de mogelijkheid om via de ingebouwde berichtenfunctie contact te hebben met de begeleider voor vragen, verduidelijking of als je onverhoopt vast bent gelopen. In verband met de arbeidsuren is dit een duurdere variant.
Je kan kiezen wat het beste bij je past.

Voorbeeld opdrachten

1. Welke nadelen van impulsief gedrag herken je bij jezelf?
– Problemen op mijn werk
– Ik kwets mensen ermee
– Anders
2. Hoe merk jij bij jezelf dat je impulsief bent?

Voor- en nadelen

Voordelen van online therapie is dat je het geheel in je eigen tempo kunt doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig.
Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor jou aan. Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggegevens. Na de ontvangst van deze e-mail kan je direct aan de slag!

Algemene voorwaarden

Op deze module zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie dan kan je contact opnemen met Melanie Hofstra via melanie@praktijkquerido.nl of via +31 (0)35 64 222 84.

Deze module  is voor volwassenen die beter om willen leren gaan met impulsiviteit.

 99,00 109,00

Impulsiviteit

Deze module  is voor volwassenen die beter om willen leren gaan met impulsiviteit.

 99,00 109,00

 109,00
 99,00