Terug naar de webshop Terug naar ADHD Ondersteuning

Geld

Trefwoord: ADHD, tips, wachten

Voor mensen met ADHD kan het lastig zijn om met geld om te gaan en de financiën op orde te houden. Het gevolg kan zijn dat men het overzicht verliest van inkomsten en uitgaven of zelfs financiële problemen.  Dit kan zorgen en stress opleveren voor mensen met ADHD. Dit kan ontzettend vervelend zijn voor de betrokkene. Door ADHD kan er sprake zijn van verminderde focus en concentratie, impulsief gedrag en het verlies van het overzicht wat het lastig maakt om de geldzaken op orde te houden. Voor meer informatie klik hier.

Module

Met behulp van deze module kun je leren hoe je beter met geld om kunt gaan. Het hoofddoel is inzicht krijgen in hoe je nu met je financiën omgaat en leren wat voor jou passende manieren zijn om beter met je geld om te gaan. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, informatie, filmpjes en ervaringen van andere mensen met ADHD die tegen hetzelfde probleem aanlopen. De module geeft je handvatten en tips gekregen om de financiën beter op orde te houden en problemen op het gebied van geld te voorkomen.1. Beter omgaan met geld.

Indeling

1. Beter omgaan met geld.

Zelfstandig

Elke module kan zonder begeleiding gevolgd worden omdat er ingebouwde feedback op de opdrachten in de module verwerkt zit. Op deze manier kan je zelf controleren of je op de goede weg zit. 

Voorbeeld opdrachten

1. Waarom is het lastig voor jou om met geld om te gaan?
– Rekeningen vergeten te betalen
– Snel geld uitgeven
– Anders
2. Hoe zou het voor jou zijn als het lukt om beter met geld om te gaan?

Voor- en nadelen

Voordelen van online therapie is dat je het geheel in je eigen tempo kunt doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig.
Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor jou aan. Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggegevens. Na de ontvangst van deze e-mail kan je direct aan de slag!

Algemene voorwaarden

Op deze module zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie dan kan je contact opnemen via bram@praktijkquerido.nl of via +31 (0)35 64 222 84.

Deze module is voor volwassenen die willen leren beter met hun geld om te gaan.

Geld

Deze module is voor volwassenen die willen leren beter met hun geld om te gaan.

In winkelwagentje
Categorie: Tags: , ,