Terug naar de webshop Terug naar ADHD Ondersteuning

Concentratie

Trefwoord: aandacht, ADHD, concentratie

Voor mensen met ADHD kan het lastig zijn om zich, langere tijd, te concentreren. Het gevolg kan zijn dat men zich (snel) laat afleiden, niet alle informatie die gegeven wordt opneemt of dat een taak niet afgemaakt wordt. Dit kan als gevolg hebben dat men wat mist, problemen krijgt of dat men achteraf stress ervaart. Dit kan dus als een nare bijkomstigheid van ADHD gezien worden. Door ADHD kan er sprake zijn van verminderde concentratie, impulsief gedrag en het verlies van het overzicht wat het lastig maakt goed te lang te concentreren. Voor meer informatie klik hier.

Module

Met behulp van deze module kun je leren hoe je langer je aandacht bij een activiteit kunt houden. Het hoofddoel is om inzicht te krijgen in je spanningsboog en het leren van vaardigheden om je beter te kunnen concentreren. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, informatie, filmpjes en ervaringen van andere mensen met ADHD die tegen hetzelfde probleem aanlopen. Na het volgen van deze module heb je handvatten en vaardigheden om je beter te kunnen concentreren bij je activiteiten.

Indeling

1. Je aandacht erbij houden.

Zelfstandig

Elke module kan zonder begeleiding gevolgd worden, omdat er ingebouwde feedback op de opdrachten in de module verwerkt zit. Op deze manier kun je zelf controleren of je op de goede weg zit. 

Voorbeeld opdrachten

1. Gebruik een stopwatch tijdens een activiteit en zet deze stop wanneer je merkt dat je afgeleid raakt. Hoe lang kun jij je concentreren?
2. Bij welke bezigheid kun je oefen met het van je afschrijven?

Voor- en nadelen

Voordelen van online therapie: je kunt het geheel in je eigen tempo doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig.
Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor je aan. Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggegevens. Na ontvangst van deze e-mail kun je direct aan de slag!

Algemene voorwaarden

Op deze module zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie dan kan je contact opnemen via bram@praktijkquerido.nl of via +31 (0)35 64 222 84.

Deze module is voor volwassenen met ADHD die hun concentratie willen verbeteren.

 99,00

Concentratie

Deze module is voor volwassenen met ADHD die hun concentratie willen verbeteren.

 99,00

 99,00
In winkelwagentje

Uitverkocht