Terug naar de webshop Terug naar ADHD Ondersteuning

Communicatie

Trefwoord: ADHD, tips, wachten

Voor mensen met ADHD kan het lastig zijn om te praten over ADHD met andere mensen. Het gevolg kan zijn dat mensen niet weten dat er sprake is van ADHD en daardoor gedrag verkeerd kunnen interpreteren en juist oordelen in plaats van begrip te tonen. Dit kan stress, verdriet en een minderwaardig gevoel ten opzichte van andere mensen opleveren voor mensen met ADHD. Dit kan dus nare gevolgen hebben voor de betrokkene. Door ADHD kan er sprake zijn van schaamte en verminderde concentratie en het verlies van het overzicht wat het lastig maakt om (duidelijk) te communiceren over ADHD. Voor meer informatie klik hier.

Module

Met behulp van deze module kun je leren hoe je jouw communicatie over ADHD kan verbeteren. Het hoofddoel is dat je zodanig leert communiceren over ADHD en dat het begrip in jouw omgeving wordt vergroot. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, informatie, filmpjes en ervaringen van andere mensen met ADHD die tegen hetzelfde probleem aanlopen. De module geeft je handvatten en tips gekregen om met jouw omgeving te spreken over jouw ADHD.

Indeling

1. Meer begrip van je omgeving.

Zelfstandig

Elke module kan zonder begeleiding gevolgd worden omdat er ingebouwde feedback op de opdrachten in de module verwerkt zit. Op deze manier kan je zelf controleren of je op de goede weg zit. 

Voorbeeld opdrachten

1. Waarom zou je open willen zijn over jouw ADHD?
– Hulp krijgen
– Mezelf zijn
– Anders
2. Waarom zou je juist niet open willen zijn over jouw ADHD?
– Mensen kunnen een label op mij plakken
– Ik weet niet hoe ik er over moet beginnen
– Anders

Voor- en nadelen

Voordelen van online therapie is dat je het geheel in je eigen tempo kunt doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig.
Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor jou aan. Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggegevens. Na de ontvangst van deze e-mail kan je direct aan de slag!

Algemene voorwaarden

Op deze module zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie dan kan je contact opnemen via bram@praktijkquerido.nl of via +31 (0)35 64 222 84.

Deze module is voor volwassenen die willen werken aan hun communicatie over ADHD.

 99,00

Communicatie

Deze module is voor volwassenen die willen werken aan hun communicatie over ADHD.

 99,00

 99,00
In winkelwagentje

Uitverkocht