Terug naar de webshop Terug naar ADHD Ondersteuning

Afspraken Maken

Trefwoord: ADHD

Voor mensen met ADHD kan het lastig zijn om afspraken te maken, te onthouden of zich aan deze afspraken te houden. Het gevolg kan zijn dat men te laat komt, dubbele afspraken maakt of een te krappe planning heeft. Dit kan stress opleveren voor mensen met ADHD en levert irritatie op bij mensen met wie de afspraken zijn gemaakt. Dit kan dus als knap vervelend worden ervaren voor elke betrokkene. Door ADHD kan er sprake zijn van verminderde concentratie, impulsief gedrag en het verlies van het overzicht wat het lastig maakt om goede afspraken te maken. Voor meer informatie klik hier.

Module

Met behulp van deze module kan je leren hoe je beter kunt plannen.  Het hoofddoel is om te leren hoe je afspraken kunt maken, inplannen en nakomen. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, informatie, filmpjes en ervaringen van andere mensen met ADHD die tegen dezelfde problemen aanlopen. Na het volgen van deze module geeft je handvatten om een agenda te beheren, beter tijden van activiteiten in te schatten, voorkomen van dubbele afspraken en onthouden van deze afspraken.

Indeling

1. Leer je afspraken beter nakomen.
2. Hoe is het gegaan?

Zelfstandig

Elke module kan zonder begeleiding gevolgd worden omdat er ingebouwde feedback op de opdrachten in de module verwerkt zit. Op deze manier kan je zelf controleren of je op de goede weg zit. 

Voorbeeld opdrachten

1. Hoe gaat het vaak als jij een afspraak hebt?
– Ik ben meestal te vroeg
– Ik ben meestal op tijd
– Ik ben meestal te laat
2. Hoe kan jij ervoor zorgen dat je je agenda altijd bij je hebt?

Voor- en nadelen

Voordelen van online therapie is dat je het geheel in je eigen tempo kunt doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig.
Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor jou aan.Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggevens. Na de ontvangst van deze e-mail kan je direct aan de slag!

Algemene voorwaarden

Op deze module zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie dan kan je contact opnemen met  bram@praktijkquerido.nl of via +31 (0)35 64 222 84.

Deze module is voor volwassenen die handvatten willen om beter om te gaan met het nakomen van afspraken.

 99,00

Afspraken Maken

Deze module is voor volwassenen die handvatten willen om beter om te gaan met het nakomen van afspraken.

 99,00

 99,00
In winkelwagentje

Uitverkocht