Terug naar de webshop Terug naar Jeugd

ADHD (10-14 jaar)

Trefwoord: ADHD, jeugd, kennis

ADHD houdt in dat er een afwijking in de hersenen die er bij mensen zonder ADHD niet is. Dit heeft lang niet altijd nadelen. Zo kunnen mensen met ADHD bijvoorbeeld goed en snel denken en kunnen zij zeer creatief zijn. Toch zijn er ook problemen waar men tegenaan kan lopen, zoals onrust, het verlies van overzicht, impulsief gedrag en verlies van concentratie en focus. Elk persoon herkent zich wel in één of meerdere kenmerken, maar pas als dit structureel zo is en het een probleem vormt in het dagelijks leven kan dit duiden op ADHD. Voor meer informatie klik hier.

Module

Met behulp van deze module kan je meer leren over ADHD. Het hoofddoel is om erachter te komen wat ADHD voor jou is en hoe jij er het beste mee kunt omgaan. Dit wordt gedaan aan de hand van oefeningen, informatie, filmpjes en ervaringen van andere kinderen en jongeren met ADHD die hier meer over willen leren. Na deze module weet je beter wat ADHD is, wat het voor jou betekent en hoe je hier mee om kunt gaan.

Indeling

1. Welkom!
2. Wat is ADHD?
3. ADHD, en dan?
4. Aandacht.
5. Organiseren en plannen.
6. De toekomst.

Zelfstandig

Elke module kan zonder begeleiding gevolgd worden, omdat er ingebouwde feedback op de opdrachten in de module verwerkt zit. Op deze manier kun je zelf controleren of je op de goede weg zit. 

Voorbeeld opdrachten

1. Wat zijn voor jou de gevolgen van ADHD?
– Het gaat op school minder goed.
– Je hebt het gevoel dat je het verkeerd doet.
– Anders
2. Hoe reageerde jij toen je de diagnose ADHD kreeg?

Voor- en nadelen

Voordelen van online therapie: je kunt het geheel in je eigen tempo doen, er bestaat geen wachtlijst, je kunt het in je eigen omgeving doen, je bent anoniem en het is laagdrempelig.
Belangrijk is om ook een aantal nadelen te overdenken. Deze therapievorm wordt vaak niet vergoed, het is niet geschikt voor ernstige psychische klachten en je moet met een computer kunnen omgaan.

Aanmelding

Om je aan te melden voor deze online module dien je deze te bestellen via deze pagina. Vervolgens maakt de praktijk een account voor je aan. Hierna krijg je een e-mail met daarin jouw inloggegevens. Na ontvangst van deze e-mail kun je direct aan de slag!

Algemene voorwaarden

Op deze module zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie dan kan je contact opnemen via bram@praktijkquerido.nl of via +31 (0)35 64 222 84.

Deze module is voor kinderen en jongeren met ADHD die hier meer over willen leren.

 99,00

ADHD (10-14 jaar)

Deze module is voor kinderen en jongeren met ADHD die hier meer over willen leren.

 99,00

 99,00
In winkelwagentje

Uitverkocht

Categorieën: , Tags: , ,