Terug naar het nieuwsoverzicht
Nieuws / 22.01.2017

Massages bij Praktijk Querido 2017

Massages bij Praktijk Querido

Massage is van oudsher een bekende en eenvoudige wijze om de gezondheid te bevorderen. Het regelmatig ondergaan van massage versterkt het immuunsysteem, heft (energie-) blokkades op, bevordert het bewustzijn van het eigen lichaam en brengt zowel lichamelijke als geestelijke ontspanning. Massage koestert en zorgt voor een moment van rust en aandacht.
De massage is geen medische behandeling, maar is bedoeld ter ontspanning en ter preventie van klachten. Door de massage wordt de bloedsomloop gestimuleerd, waardoor afvalstoffen versneld worden afgevoerd en zuurstofrijk bloed wordt toegevoerd. Het lichaam wordt aangemoedigd om van binnenuit blokkades op te ruimen en te ontspannen.

Kies je voor de de massagestoel of ga je liever op de massagetafel?

Op de stoel

Klassieke massage
Deze massage wordt direct op de huid gegeven met massageolie. Door middel van strijkingen, zachte tot stevige knedingen en ontspanningstechnieken worden de spieren van nek, schouders, rug en eventueel armen los gemasseerd.

Drukpuntmassage
De drukpuntmassage is een massage waarbij het hoofd, de rug, de nek, de schouders, de heupen, de armen en de handen in een vaste volgorde worden gemasseerd. De massage wordt door de kleren heen gegeven zonder gebruik van olie. De drukpunt-techniek is een eeuwenoude massagetechniek, afkomstig uit China en Japan. NB.: de drukpuntmassage is niet geschikt voor zwangere vrouwen.

De stoelmassages duren maximaal 30 minuten.

Op de tafel

Ontspanningsmassage
Een ontspanningsmassage is een combinatie van diverse massagevormen, o.a. sportmassage, klassieke massage, dynamische massage en rebalancingtechnieken. Deze massage wordt direct op de huid gegeven met massageolie. Huid en spieren ontspannen zich door middel van zachte tot stevige knedingen, strijkingen en fricties. Dit stimuleert de doorbloeding van de weefsels, voert afvalstoffen af en verbetert de spierfunctie en de stofwisseling van de spieren. Hoe de massage er precies uitziet hangt o.a. af van jouw wensen en klachten.

Manuele lymfedrainage
Manuele lymfedrainage is een zachte vorm van massage die als doel heeft het lymfesysteem te activeren, waardoor de vochtdoorstroming wordt bevorderd. Het heeft tevens een dieptewerking op alle andere weefsels. De massage wordt in deze praktijk gebruikt om stress te verminderen en de immuniteit van het lichaam te verhogen. Een volledige behandeling duurt 75 minuten.

Lomi Lomi massage
De Lomi Lomi massage is afkomstig uit Hawaï. De Lomi Lomi massage is het meest bekend door de lange, vloeiende massage grepen en de dans rondom de tafel. Er wordt gemasseerd met de onderarmen met een ruime hoeveelheid warme olie.
Ook worden er tijdens de Lomi strekkingen, rotaties en knedingen gebruikt. Dit alles om harmonie en balans te bevorderen in het lichaam. De tafelmassages duren 30-90 minuten afhankelijk van jouw wensen.

De massages worden gegeven door Sandra Westerveld (1964). 

‘Tijdens mijn opleiding natuurgeneeskunde (1986) kwam ik voor het eerst in aanraking met massage. Later ben ik mij verder gaan verdiepen in massage door diverse trainingen te volgen, waaronder sportmassage, Touch Pro® stoelmassage, hot en coldstone massage, lymfedrainage, rebalancing en Lomi lomi massage. Vanaf 2000 heb ik 10 jaar in bedrijven stoelmassages gegeven. Tegenwoordig combineer ik de massage met een baan in de kinderopvang. Massage betekent voor mij ontspanning, plezier en op een warme manier in verbinding staan met mensen. In mijn leven zijn mijn gezin, yoga en sport van groot belang voor mij.’

IMG_0119

Reserveer je plek bij Janke of Asjer via de contactpagina

Deel bericht: